Met Fitbit’s nieuwe SweatSense functie is lichaamsgeur niet langer een raadspel.

2016-03-28_AprilFools_1_hero_Blog_730x485

De gemiddelde persoon zweet tijdens het doen van oefeningen tussen de 0,3 en 2,6 liter per uur.1 Soms combineren bacteriën op de huid zich met afscheidingen die worden vrijgegeven door je zweetklieren, wat een onaangename geur produceert. Smerig, toch? Wat meer verwonderenswaardig is, is dat veel mensen zich niet bewust zijn van hun eigen lichaamsgeuren, vooral omdat je na verloop van tijd ongevoelig wordt voor deze geuren.

De introductie van SweatSense, een nieuwe functie van Fitbit trackers helpt je om op de hoogte te blijven van je persoonlijke hygiëne. De Fitbit tracker-banden zijn uitgerust met een geavanceerd materiaal dat zeer gevoelig is voor warmte, vocht en chemische samenstellingen. Nu zal een eenvoudige firmware-update deze technologie activeren, zodat jouw tracker geuren in real-time analyseren en je waarschuwen wanneer je geur een offensief niveau heeft bereikt.

Het gebruik van SweatSense is eenvoudig: je houdt gewoon je tracker binnen 15 centimeter van het probleemgebied. Als je tracker-band kotsgroen wordt, betekent dit dat je momenteel een vieze geur uitstoot en dat je menselijk contact moet vermijden totdat je de dichtstbijzijnde douche hebt gevonden. Met andere woorden, er is iets funky en het zijn niet de geluiden van een zoete sax solo.

2016-03-28_AprilFools_2_tracker_Blog_730x485 (1)

SweatSense registreert ook voor een bepaalde tijd je geurtrends, waardoor je een duidelijker beeld van jouw piekmomenten krijgt en wat ze triggeren.

2016-03-28_AprilFools_3_app_Blog_730x485

misschien leer je dat je gewoonte op maandagochtend om hard te lopen de reden is dat niemand je na 09:00 uur nog wil ontmoeten. De gegevens zullen je ogen openen, nou ja, eigenlijk meer je neus.

 

SweatSense werd ontworpen om een ??breed scala van menselijke geuren te analyseren, met inbegrip van gegeneraliseerde lichaamsgeuren, hoofdzweet, knieholtezweet, stinkende atleetvoeten en de steeds vaker voorkomende aandoening die bekend staat als “zweetreet.” Dus je kunt zo hard als je wilt trainen en er toch zeker van zijn dat al je delen zijn gedekt.

2016-03-28_AprilFools_4_runclub_Blog_730x485

Als het gaat om stinkend zweet is onwetendheid geen pretje. Neem de leiding over jouw geur met SweatSense, zodat je niet alleen fysiek fit, maar ook sociaal fit kunt blijven. Omdat niemand van ons wil eindigen als “iemand die een uur in de wind stinkt”.

2016-03-28_AprilFools_5_mark_Blog_730x485

Klaar om je zweet te lijf te gaan? Update de firmware van je tracker hier.

0 Comments   Join the Conversation

If you have questions about a Fitbit tracker, product availability, or the status of your order, contact our Support Team or search the Fitbit Community for answers.

Please note: Comments are moderated and may not appear immediately after submission.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.